Judros aliejus, 500 ml

4,90 €
KI25

Judra dar vadinama „malonumų auksu“, dėl malonaus gurmaniško skonio vos jaučiamu aštrumu, primenančiu krienus, ridiką ar ropę, gausiai naudojama ne tik spaudžiant aliejų, bet ir kepant duoną verdant košes ar sriubą. Lietuvoje šis augalas buvo augintas tarpukaryje. Judra kartais dar vadinamas "laukiniais linais" dėl panašios sudėties. Ir sėjama buvo kartu su linais. Senoliai sakydavo, kad “kuo daugiau judros sėklų tarp linų sėmenų, tuo išeis geresnis aliejus.“ Dabar vėl prisimenamos šio aliejaus spaudimo tradicijos, kurias puoselėjame.


Naujausi produktai

Medaus desertų rinkinys, 360 g
Medaus desertų rinkinys, 360 g
11,40 €
Daugiau
Žirnių košė su morkyte, 60 g
Žirnių košė su morkyte, 60 g
1,20 €
Daugiau
Miežių košė su burnočiu, 60 g
Miežių košė su burnočiu, 60 g
1,20 €
Daugiau
Grikių košė su burokėliais, 60 g
Grikių košė su burokėliais, 60 g
1,20 €
Daugiau